Hoofdinhoud

Wat?

Je zult je welkom voelen op deze plek, dankzij de open, verbindende en uitnodigende inrichting. Het Warenhuis wordt een stadse huiskamer.

De handtekening onder het ontwerp van het Warenhuis is van includi. Dit bureau creëert third places: een derde plek waar je op je gemak bent, naast thuis (de eerste plek) en het werk (de tweede). Dat hebben ze onder andere op Bonaire, in Oslo, Reykjavik en Berlijn gedaan. En nu dus in Oss. 

 

Link met het industriële verleden

‘De ziel van de stad moet voelbaar zijn, zodat Ossenaren zich echt in de plek herkennen.’ Dat was het uitgangspunt van includi. Zo kwamen ze uit op het industriële verleden van de stad, dat terugkeert in het Warenhuis: in vorm, elementen en details.

Ossenaren gaan straks merken dat deze nieuwe plek ‘hun’ huis is. De Osse geschiedenis en identiteit zijn stevig verankerd in de inrichting en het ontwerp van het Warenhuis.

Een productielijn 

Zoals in oude Osse fabrieken krijgt het bouwwerk een productielijn. Zo staan de boekenkasten van de Bibliotheek symbool voor de opslag, worden streekproducten ingepakt en verkocht bij de Firma Streek en is er een ‘lab’ voor experimenten: de toekomstige kids space.

 

Van multifunctionele ruimtes tot werkbar

Er is straks voor ieder wat wils. Er zijn onder andere drie multifunctionele ruimtes en een prachtige presentatieruimte met uitkijk over het centrum. Ook kun je je met een boek terugtrekken in een cocoon, je laptop openklappen aan één van de twee werkbarren of deelnemen aan de veelzijdige programmering – die wordt vormgegeven met inwoners en Osse organisaties.